Mâncare congelată, încălzită la microunde. Tot mai multe restaurante de top din Franţa servesc clienţilor meniuri „low-cost”

mancare reinacalzita jpeg

Franţa este considerată ţara cu una dintre cele mai rafinate bucătării din lume, fiind şi locul unde a luat naştere celebrul Ghid Michelin, care acordă stele celor mai bune restaurante. Recent, chef Xavier Denamur a stârnit un întreg scandal după ce a susţinut că trei sferturi dintre meniurile servite în restaurantele şi bistrourile franţuzeşti sunt de fapt realizate într-o fabrică, ambalate şi transportate în localuri, unde sunt încălzite la cuptorul cu microunde.

Mai mult, Xavier, care este patronul unor bistrouri în Paris, a declarat că bucătăria franţuzească este acum undeva la nivelul produselor servite în avioanele low-cost, în sistemul catering. Într-un interviu acordat publicaţiei Times, chef Xavier a spus că la ora actuală cuptorul cu microunde este cel mai bun prieten al bucătarilor de elită.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro