Mâncare de post cu arpacaş, în trei variante de-ţi lasă gura apă: secretul celui mai aromat pilaf cu arpacaş

Arpacaşul salvează nu doar aparenţele, transformând mâncăruri cât se poate de banale într-unele ce par sofisticate, dar este şi cât se poate de potrivit pentru preparate de post. Iată trei reţete de post cu arpacaş, numai bune pentru această perioadă duhovnicească.
Mâncare de post cu arpacaş. Arpacaş cu ciuperci şi sos de roşii
Ingrediente (4 porţii): 200 gr arpacaş 8 - 10 ciuperci mari o ceapă 150 ml supă concentrată de legume o lingură de smântână vegetală o linguriţă de mărar sau pătrunjel uscat ulei sare piper usturoi uscat şi râşnit(opţional) un sfert de lingură de scorţişoară (opţional) suc de roşii o linguriţă de ulei (pentru sos) zahăr sare piper (după gust, tot pentru sos), eventual busuioc