„Mâncarea ţăranului“: reţetă delicioasă de năut cu carne de raţă la ceaun

646x404 jpeg

Preparatul tradiţional din Moldova necesită atenţie la paşii pregătitori şi preparare. De pildă, năutul se pune cu o seară înainte la înmuiat în apă, iar ardeii iuţi se toacă şi se adaugă la final, pentru cei care preferă mâncărurile uşor condimentate.

Năutul nu se găseşte chiar în fiecare casă, dar poate fi cumpărat cu uşurinţă de la orice magazin alimentar, ca şi carnea de raţă. Important de ştiu pentru cei care se vor decide să pună în practică această reţetă tradiţională din zona Moldovei este că năutul se pune de seara la înmuiat în apă, pentru a fierbe apoi cu uşurinţă.

Ingrediente:

-năut-400-500 grame;

-carne tocată-0,800 grame-un kilogram;

-usturoi-50 grame;

-ardei iute roşu-o bucată;

-piper-după gust;

-sare-după gust;

-muştar-o lingură;

-cimbrişor-două crenguţe;

-suc de roşii-500 ml;

-ulei-150 ml;

-pătrunjel verde.

Află cum se prepară mâncarea de naut cu rata pe adevarul.ro.

Află cum se prepară mâncarea de naut cu rata pe adevarul.ro.

Foto: www.povarenok.md



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg