„Mâncarea ţăranului“: reţetă delicioasă de năut cu carne de raţă la ceaun

646x404 jpeg

Preparatul tradiţional din Moldova necesită atenţie la paşii pregătitori şi preparare. De pildă, năutul se pune cu o seară înainte la înmuiat în apă, iar ardeii iuţi se toacă şi se adaugă la final, pentru cei care preferă mâncărurile uşor condimentate.

Năutul nu se găseşte chiar în fiecare casă, dar poate fi cumpărat cu uşurinţă de la orice magazin alimentar, ca şi carnea de raţă. Important de ştiu pentru cei care se vor decide să pună în practică această reţetă tradiţională din zona Moldovei este că năutul se pune de seara la înmuiat în apă, pentru a fierbe apoi cu uşurinţă.

Ingrediente:

-năut-400-500 grame;

-carne tocată-0,800 grame-un kilogram;

-usturoi-50 grame;

-ardei iute roşu-o bucată;

-piper-după gust;

-sare-după gust;

-muştar-o lingură;

-cimbrişor-două crenguţe;

-suc de roşii-500 ml;

-ulei-150 ml;

-pătrunjel verde.

Află cum se prepară mâncarea de naut cu rata pe adevarul.ro.

Află cum se prepară mâncarea de naut cu rata pe adevarul.ro.

Foto: www.povarenok.md