Mâncăruri de post din Muntenia

mancare de dovlecei jpeg

Există câteva mâncăruri de post din Muntenia foarte delicioase pe care le puteţi încerca şi dumneavoastră acasă. Iată câteva recomandări:

Iată trei mâncăruri de post, care au şi ingridiente de sezon, şi pe care le puteţi încerca în această perioadă, până la Paşte.

Mâncăruri de post. Mâncare de dovlecei. Avem nevoie de un kilogram de dovlecei, 2 morcovi, o ceapă, un ardei, 200 ml suc de roşii, o legătură de mărar, ulei, sare şi piper. Într-o tigaie în care s-au pus câteva linguri de ulei la încins se pun la călit ceapa tocată şi ardeiul. După ce s-au călit se adaugă morcov tăiat rondele. Se spală bine dovleceii, se curăţă de coajă şi se taie în felii de grosimea unui deget. După ce ceapa, morcovul şi ardeiul s-au călit, se adaugă feliile de dovlecel si se condimentează mâncarea, după gust. După ce toate legumele s-au călit împreună se adaugă apă cât să le acopere în întregime. Mai ţinem mâncarea pe foc doar 20 de minute. Dacă o lăsăm mai mult pe foc, riscăm ca dovleceii să se rupă şi mâncarea să devină o pastă. Se serveşte cu mărar tocat mărunt pe deasupra.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro