Mărarul, planta cu virtuţi miraculoase: opreşte sughiţul, alungă sforăitul şi curăţă perfect dinţii

marar jpeg

Folosit în preparate culinare ca şi condiment cărora le dă o savoare inconfundabilă, banalul mărar are proprietăţi uimitoare. Efectele sale miraculoase au fost menţionate încă din Egiptul Antic. De exemplu, puţini ştiu că uleiul de mărar poate opri sforăitul, că este imbatabil în curăţarea dinţilor şi a gingiilor, împiedicând înmulţirea bacteriilor sau că poate alunga sughiţul.

Cea mai importantă calitate a mărarului este legată de faptul că împiedică retenţia lichidelor din organism, stimulând astfel activitatea rinichilor.

“Mărarul acţionează foarte eficient la nivel intestinal, având un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze şi scuteşte nou-născutul de colici. Este bine de ştiu că semintele de mărar au cea mai mare concentraţie de calciu din tot regnul vegetal. O linguriţă cu seminţe contine mai mult calciu decât o cană cu lapte. Calciul este necesar în special pentru prevenirea osteoporozei”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

Şi durerile uşoare de dinţi pot fi alungate cu mărar, aceasta fiind recunoscut ca un remediu eficient pentru împrospătarea respiraţiei.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro