Menţine-te în formă cu dieta vegană

salata avocado jpeg

Este o dietă variată care, spre deosebire de o dietă vegetariană, exclude orice tip de produs de origine animală, inclusiv miere şi ouă. Deşi este dificil să renunţi dintr-o dată la mâncărurile care îţi plac, combinaţia de ingrediente din mesele vegane este scăzută în calorii şi bogată în substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a-şi îndeplini funcţiile.

În ce constă dietă vegană?

O dietă vegană nu conţine produse de origine animală de nici un fel, nici măcar lapte, miere şi ouă. Acest tip de dietă are multe beneficii pentru sănătate şi pentru greutate, deoarece este scăzută în grăsimi, calorii şi alimente care sunt, de obicei, considerate dăunătoare.

Dieta vegană constă în principal din: legume şi cereale integrale, seminţe şi nuci, fructe şi legume. Toate aceste alimente sunt combinate pentru obţinerea unei mese echilibrate şi care au scopul de a satisface cerinţele nutriţionale ale corpului.

De ce te ajută să slăbeşti dieta vegană

Pentru a pierde în greutate, este esenţial să reduci aportul de calorii, fără a merge la extreme. Atâta timp cât este bine planificată, de preferat de un specialist în nutriţie, dieta vegană este una dintre cele mai recomandate diete.

Succesul său se datorează combinaţiei de ingrediente sănătoase cu un conţinut scăzut de calorii, care îmbunătăţesc digestia şi sprijină procesele care contribuie la slăbit, oferind în acelaşi timp substanţe nutritive esenţiale.

Meniul dietei vegane pentru o săptămână

Luni

Mic dejun: salată de fructe. Prima gustare: un pumn de nuci. Prânz: falafel cu humus şi legume. A doua gustare: un pahar de lapte vegetal (nucă de cocos, migdale sau soia) şi pâine prăjită. Cină: pizza vegană.

Marţi

 un pahar de lapte vegetal şi o felie de pâine neagră cu piure de avocado şi roşii.

 smoothie de fructe proaspete.

 salata quinoa cu sparanghel şi căpşuni.

un pahar de lapte vegetal şi o lingură de seminţe de floarea-soarelui.

 broccoli, dovlecel şi tofu.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro