Miel cu sos de mentă, mâncare delicioasă din Cipru. Secretele reţetei, dezvăluite de un celebru bucătar român

Se apropie Sfintele Sărbători de Paşte, iar gospodinele încep deja să îşi facă planuri pentru mesele festive. Tradiţia spune că de Paşte se mănâncă preparate din carne de miel, ciorba, friptura şi drobul fiind garnitura pe care o găsim în mai toate bucătăriile românilor. Pentru a sparge monotonia culinară, un experimentat bucătar buzoian ne propune o reţetă pe bază de miel, exotică, din zona mediteraneană.
Numele preparatului este Lamb Kleftiko şi are la bază o reţetă tradiţională de miel pe care o gătesc de Paşte toate femeile din Cipru.
”Este o reţetă foarte veche iar preparatul este foarte gustos. Se prepară din moşi strămoşi de către bunicile cipriote în preajma sfintelor sărbători pascale. Pe mine m-a cucerit de cum mi-au dat să gust colegii ciprioţi în perioada în care am lucrat cu ei”, ne asigură Chef Cristi Dobre, un bucătar care a lucrat patru ani în restaurant din insula mediteraneană.