Miel cu sos de mentă, mâncare delicioasă din Cipru. Secretele reţetei, dezvăluite de un celebru bucătar român

Pulpa de miel jpeg

Se apropie Sfintele Sărbători de Paşte, iar gospodinele încep deja să îşi facă planuri pentru mesele festive. Tradiţia spune că de Paşte se mănâncă preparate din carne de miel, ciorba, friptura şi drobul fiind garnitura pe care o găsim în mai toate bucătăriile românilor. Pentru a sparge monotonia culinară, un experimentat bucătar buzoian ne propune o reţetă pe bază de miel, exotică, din zona mediteraneană.

Numele preparatului este Lamb Kleftiko şi are la bază o reţetă tradiţională de miel pe care o gătesc de Paşte toate femeile din Cipru.

”Este o reţetă foarte veche iar preparatul este foarte gustos. Se prepară din moşi strămoşi de către bunicile cipriote în preajma sfintelor sărbători pascale. Pe mine m-a cucerit de cum mi-au dat să gust colegii ciprioţi în perioada în care am lucrat cu ei”, ne asigură Chef Cristi Dobre, un bucătar care a lucrat patru ani în restaurant din insula mediteraneană.

află modul de preparare pe adevarul.ro

află modul de preparare pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg