Mierea te ajuta să ai un corp suplu

miere jpeg

Mierea este un aliment extraordinar pentru corpul uman. Conţine apă biologică şi zaharuri ca fructoza, glucoza, maltoza cât şi zaharoza, vitamine, minerale care-i dau valoare terapeutică. Fără doar şi poate  mierea poate fi considerată  „alimentul vieţii”.

Mierea conţine unele dintre vitaminele cele mai importante, precum cele din complexul B, vitaminele C, A, D şi K. Mineralele din miere sunt uşor asimilabile de corpul uman, iar aici amintim: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, dar şi cantităţi foarte mici de seleniu, crom şi iod.

Experţii în nutriţie susţin că mierea este unul dintre alimentele care combate acumularea de grăsimi corporale, fiind şi o alternativă sănătoasă la zahăr. Consumând produsul apicol poţi să diminuezi numărul caloriilor din fiecare zi, reuşind astfel să scapi de kilogramele în plus.

Beneficiile consumului de miere

Reduce glicemia şi riscul de obezitate

Mierea are un indice glicemic mult mai scăzut decât zahărul ceea ce înseamnă că are un impact mult mai mic asupra glicemiei şi că nu afectează producţia de insulină.

Atunci când te confrunţi cu o glicemia mărită, se declanşează automat producţia de insulină atât de necesară în procesarea zahărului din corp. Prezenţa acestui hormon în cantităţi mari a fost asociată atât cu obezitatea, cât şi cu alte afecţiuni cronice.

Află ce beneficii mai are mierea pe clicksanatate.ro.

Află ce beneficii mai are mierea pe clicksanatate.ro.