Misterele cafelei
Celebra băutură preparată din boabe de cafea, măcinate şi prăjite, a cucerit lumea definitiv, datorită gustului inconfundabil şi a efectelor sale energizante. Nu se ştie când a fost descoperită cafeaua, dar prima înregistrare oficială a ei datează din secolului al IX-lea.
Ştii care este cea mai vândută marfă din lume? Ei bine, da, este vorba despre cafea. Aceasta a fost supusă de-a lungul timpului numeroaselor cercetări ştiinţifice, în urma cărora s-au aflat cele mai multe beneficii pe care le aduce corpului.
Cafeaua alungă starea de somnolenţă, oboseala şi, băută moderat, adică una sau două ceşti pe zi, reduce riscul de apariţie a cancerului de colon, a litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson, şi previne apariţia astmului sau a diabetului.
Nu o spunem noi, este dovedit că poate contribui favorabil la prevenirea unor boli grave, deoarece are în compoziţie cantităţi importante de antioxidanţi, substanţele care întârzie îmbătrânirea celulară.