Morcovii „baby”, păcăleala de pe urma căreia comercianţii fac bani grămadă: cum se fabrică dimensiunea ideală pentru mini-morcovi
„Baby carrot” este denumirea dată morcovilor de mici dimensiuni vânduţi de comercianţi din întreaga lume ca o delicatesă, graţie frăgezimii şi gustului dulce pe care îl au. Totuşi, mare parte a acestor morcovi de mici dimensiuni reprezintă rezultatul unui proces de cosmetizare a unor morcovi care nu întrunesc standardele de calitate şi aspect impuse de marile lanţuri comerciale.
Publicaţia amerincană Huffindgton Post explică modul în care delicioşii „baby carrot” sunt „ciopliţi” din morcovi cu imperfecţiuni, care altfel ar trebui aruncaţi sau transformaţi în hrană pentru animale. Cu ajutorul unor maşini, morcovii maturi sunt tăiaţi în bucăţi mici, apoi transformaţi în batoane, curăţaţi, spălaţi şi împachetaţi pentu a fi comercializaţi sub formă de „baby carrot”.