Motive bune să incluzi sfecla în dieta ta

Mamele şi bunicile noastre aveau numai vorbe de laudă la adresa acestei rădăcinoase şi iarna mai ales, pe lângă felul principal de mâncare, găseai mai mult ca sigur sfeclă în oţet. Te-ai întrebat vreodată ce o face atât de sănătoasă şi care sunt beneficiile ei?
Reduce tensiunea arterială
Sfecla roşie are un nivel ridicat de nitraţi, compuşi care ajută la lărgirea arterelor şi la scăderea tensiunii arteriale.
Reduce nivelul colesterolului rău
Conţine cantităţi mari de fibre solubile, flavonoide şi betacianină. Acesta din urmă este compusul care îi dă sfeclei culoarea roşu-purpuriu şi este, de asemenea, un antioxidant puternic, care contribuie la reducerea oxidării colesterolului rău şi nu permite depunerea lui pe pereţii arterelor. În plus, reduce riscul atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.
continuarea pe clickpentrufemei.ro