Motive pentru care trebuie să consumi ghimbir zilnic

ghimbir jpeg

Ghimbirul este apreciat încă de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, mai ales pentru menţinerea bunei funcţionalităţi digestive. Este folosit de asemenea pentru a trata diverse afecţiuni, în unele având chiar rol antinflamator.

Poţi să îl foloseşti fie sub formă de pulbere pe care să o adaugi în salată sau ceai, fie răzuit în stare proaspătă. Este un produs pe care îl poţi găsi extrem de uşor atât în supermarket cât şi în piaţă, unde mai pui şi faptul că nu este deloc scump.

Consumându-l zilnic este util atât la îmbunătăţirea digestiei, arderea grăsimilor cât şi la calmarea durerilor din diverse afecţiuni.

Consumându-l frecvent îţi va proteja ficatul de boli

În anul 2012 a fost efectuat un studiu pe baza beneficiilor consumului de ghimbir, studiu publicat ulterior în publicaţia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, unde este susţinut faptul că ghimbirul şi cicoarea au un efect benefic, similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcţionare.

Ajută la curăţarea sângelui de toxine, la o mai bună absorţie a nutrimenţilor şi eliberează anumite enzime importante în procesul de digestie.

Afla mai multe pe clicksanatate.ro

Afla mai multe pe clicksanatate.ro