Motivele pentru care supa te poate îngrăşa

supa jpeg

Un preparat uşor de pregătit, ideal pentru zilele răcoroase, supa este recomandată pentru perioadele în care vrei să te refaci rapid după o răceală sau când îţi doreşti să slăbeşti.Totuşi, există posibilitatea să te îngraşi chiar dacă mănânci frecvent supe. Află care pot fi motivele!

Într-un studiu realizat despre menţinerea apetitului sub control, la care au participat atât femei, cât şi bărbaţi, s-a constatat că cei care au consumat un bol de supă la masă, înainte de felul principal, au mâncat cu 20% mai puţine calorii decât cei care au trecut direct la felul principal. Motivul este acela că supa îţi poate da senzaţia de saţietate şi poate încetini digestia, în special dacă are un conţinut ridicat de proteine şi fibre.

Potrivit dieticianului şi antrenorului Georgie Fear, supele sunt recomandate persoanelor care vor să scape rapid de kilogramele în plus, datorită numărului scăzut de calorii conţinute.

Problema apare în momentul în care supele consumate conţin mai multe calorii şi grăsimi decât în mod normal sau mai puţine decât ar avea organismul nevoie, sabotându-ţi astfel planul de dietă.

 Află mai mult pe clickpentrufemei.ro