Motivul pentru care mâncarea se lipeşte de tigaia clasică

tigaie lipita jpeg

Tigăile cu teflon sunt de ajutor pentru că gătitul devine mult mai uşor, diminuând considerabil riscul ca preparatele să se lipească şi să se ardă. Pe de altă parte, stratul de teflon ne poate afecta sănătatea, anumiţi specialişti fiind de părere că substanţele toxice eliberate de acest strat, când tigaia este încinsă la peste 260 de grade Celsius, poate provoca probleme tiroidiene, cancer sau poate afecta sistemul imunitar.

Când teflonul folosit în cazul producerii tigăilor non-adezive este de proastă calitate, mai exact când are în componenţă acid perfluorooctanoic (PFOA), cadmiu şi plumb, este posibil ca la temperaturi de peste 260 de grade Celsius să elibereze substanţe toxice pentru organism, ceea ce se poate traduce în timp prin afectarea sistemului imunitar, dezvoltarea anumitor tipuri de cancer sau probleme ale tiroidei.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg