Motivul surprinzător pentru care adaugi zahăr în cafea

S-a dovedit că motivul pentru care adaugi zahăr în cafea nu este doar pentru a o îndulci. Cercetătorii au studiat termodinamica acestei băuturi şi ne-au dezvăluit ce se întâmplă în cana ta fierbinte.
Conform studiului efectuat la University of York, pare-se că zahărul în combinaţie cu apa şi cafeina inhibă gustul amar al cafelei.
Cercetarea, condusă de doctorul Seishi Shimizu, a confirmat ipoteza conform căreia cafeina este responsabilă de gustul amar al ceaiului negru sau al cafelei, informează „Daily Mail”.
Studiul a vizat schimbările la nivel molecular, care se produc în momentul în care adăugăm zahăr cafelei. Raportul publicat în jurnalul „Food and Function” a arătat că moleculele de cafeină au tendinţa de a rămâne una lângă cealaltă şi de a nu se amesteca cu zahărul.
continuarea pe adevarul.ro