Muşeţelul alungă migrenele

musetel jpeg

Cunoscută în popor şi ca romaniţă, muşeţelul este una dintre cele mai folosite plante medicinale, cu proprietăţi antiinflamatorii, antispasmodice şi dezinfectante. Fie că faci un ceai din florile aromate, fie că prepari din ele o tinctură de leac, vei observa rapid efectele lor benefice. 

Muşeţelul poate fi folosit şi pentru calmarea colicilor bebeluşului, fie singur, fie în asociere cu alte plante: fenicul, roiniţă, anason.

Te scapă de gingivită

Graţie efectului antiinflamator şi antiseptic, muşeţelul este recomandat în sângerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întâi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă.

Previne răceala şi gripa

Infuzia de muşeţel ajută la reducerea durerilor de cap, afecţiune frecventă în cazul unei răceli puternice. De asemenea, planta provoacă transpiraţie, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinaţie cu lămâie şi miere, ceaiul calmează senzaţia de usturime în gât. Prepară infuzia din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro