Nucşoara, o aromă unică

Nucşoara este un condiment mai puţin cunoscut la noi.Este folosit la preparea dulciurilor, prăjiturilor, taretelor cu fructe. Dar la fel de bine dă aromaă mâncărurilor de varză, piureurilor de legume, tocăniţelor din carne de miel, peşte şi fructe de mare.
Dă un gust deosebit şi când este adăugată în sosurile pentru paste sau în sosul Bechamel.
În Evul Mediu, nucşoara era una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Europa de negustorii arabi, apoi de cei olandezi şi britanici.
Este foarte aromată şi cu un gust dulce-picant. Măcinată, îşi pierde aroma repede, de aceea e bine să fie păstrată întreagă şi să se macine doar cât este nevoie.
Nucşoara se păstrează la adăpost de lumină şi umezeală. Atenţie, însă! În cantităţi foarte mari, nucşoara poate fi otrăvitoare!
sursa foto: Shutterstock