Nucul ţine în frâu diabetul

nuca jpeg

Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, combaterea diabetului şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase. Nucile verzi conţin o cantitate foarte mare de iod şi îţi oferă energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele aproape complete din punct de vedere nutritiv. Acestea sunt bogate în fibre şi vitamine: A, E, cele din complexul B (B2, B6, B9, B12), magneziu şi antioxidanţi. De asemenea, conţin acizi graşi esenţiali Omega-3, precum şi melatonină.

Cojile verzi ale nucilor au efecte antiinfecţioase, depurative şi stimulatoare ale activităţii tiroidei. Frunzele de nuc au proprietăţi hipoglicemiante, diuretice, previn şi combat infecţiile tubului digestiv şi pe cele renale.

Leac pentru diabetici

Nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază pentru diabetici. Acestea conţin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afecţiuni. În acest caz, se recomandă utilizarea următorului remediu:

Ia cojile verzi de nuc, striveşte-le şi pune peste ele alcool în raport de 5 la 1. Apoi, lasă-le să stea la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro