O istorie cu gust: hotdogul

Poate fi consumat oriunde: pe o bancă, la plajă ori în drum spre serviciu. Deşi este un simbol naţional în SUA, istoria hotdogului începe cu mult înainte ca America să fie descoperită.
Crenvurştii sunt printre cele mai vechi alimente prelucrate, produse asemănătoare fiind menţionate în textele antice. Pe la 1600, germanii s-au specializat în prepararea unor cârnaţi din carne de porc în maţe de oaie. Ei erau prăjiţi sau fierţi şi serviţi alături de bere. I-au botezat „dachshund“, cârnaţii tradiţionali fiind numiţi mai târziu „frankfurter“.
Două oraşe concurează pentru locul naşterii hotdogului modern. Locuitorii Frankfurtului susţin că ei au inventat produsul culinar cu mai bine de 500 de ani în urmă, mai exact în 1484: cu câţiva ani înainte ca Cristofor Columb să ridice ancora să cucerească America. Dar vienezii sunt de părere că ei sunt creatorii cârnaţilor, pe care i-au numit „wiener“.