Obiceiuri care-ţi accelerează metabolismul

mic dejun englezesc jpeg

Deşi este adevărat că metabolismul are legătură cu greutatea ta corporală, el influenţează nevoile energetice de bază ale organismului, aportul de alimente şi lichide. Activitatea fizică pe care o faci contează destul de mult atunci când te urci pe cântar.

Metabolismul este procesul prin care organismul tău transformă atât alimentele cât şi lichidele ingerate în energie. Pe întreaga durată a acestui proces destul de complex, caloriile din alimente sunt combinate cu oxigen şi astfel se eliberează energia de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parameti normali.

Factori de care depinde metabolismul tău

Mărimea şi structura corpului tău sunt factori de care depinde metabolismul tău, deoarece persoanele care sunt mai solide sau au o masă musculară crescută consumă mult mai multe calorii chiar şi atunci când nu sunt în mişcare.

În general bărbaţii au mai puţină grăsime corporală şi mult mai multă masă musculară decât femeile aflate la aceiaşi vârstă cu ei, deci astfel ei vor arde mult mai multe calorii decât femeile şi mult mai repede.

Află de ce este bine să mănânci alimente fermentate pe clicksanatate.ro.

Află de ce este bine să mănânci alimente fermentate pe clicksanatate.ro.