Obiceiuri care-ţi îmbolnăvesc inima

obiceiuri alimentare jpeg

Ştiai că România ocupă locul trei în lume la mortalitatea cauzată de bolile de inimă? Chiar dacă nu ai simptome sau nu ştii să ai probleme cu inima, redu la minimum riscul de a fi diagnosticat cu o afecţiune cardiovasculară.

Foloseşti prea multă sare Dacă-ţi place să mănânci sărat trebuie să ştii că rişti să ai tensiunea arterială crescută şi să devii mai vulnerabil în faţa unui infarct. Scade cantitatea de sare sau înlocuieşte-o cu ierburi aromatice şi alte condiment, mai ales dacă ai trecut de vârsta de 40 de anis au dacă ai deja hipertensiune arterială. Usturoiul, piperul, ghimbirul şi ceapa sunt benefice inimii, cresc metabolsimul şi ard caloriile, deci le poţi folosi cu încredere în lipsa sării.

Schimbările legate de dietă sunt importante şi pentru a păstra un nivel scăzut de colesterol „rău” şi pentru a diminua riscul de boli de inimă. Din meniul zilnic n-ar trebui să-ţi lipsească citricele, prunele, fulgii de ovăz, sfecla, nucile, migdalele, alunele. Toate conţin fibre care diminuează nivelul colesterolului, asigură starea de saţietate, ajutându-te să scapi de pofta de alimente nesănătoase.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro