Orez à la Mexicana, o reţetă din „Cartea secretă a Fridei Kahlo“

Un bucătar mexican a pregătit reţetele culinare din Cartea secretă a Fridei Kahlo, într-o demonstraţie de live cooking. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti, în deschiderea Festivalului Fridei Kahlo. Reţeta poate fi preparată într-un mod simplu şi acasă.
„Frida a devenit un simbol al Mexicului. Ea a promovat tradiţiile mexicane într-o vreme când ele nu erau promovate. Ne bucurăm că prin acest festival putem oferi publicului o parte din ce ne-a oferit Frida Kahlo nouă, poporului mexican”, a declarat E.S. Martin Alonso Borrego-Llorente, Consul al Mexicului la Bucureşti.
Bucătarul Julio Cesar Rivera, originar din Mexic, care, până de curând, a gătit pentru o taquerie din Cancun, este pasionat de pictură. Cel mai apreciat tablou al său este tocmai un portret al Fridei Kahlo, lucrare pe care a realizat-o în semn de omagiu pentru artista-simbol a Mexicului.
El a pregătit pentru evenimentul din deschiderea Fesrivalului Frida Kahlo reţete ale artistei, care diferă de cele clasice prin mici detalii care dau preparatelor un farmec aparte. Printre acestea se numără şi reţeta „Orez à la Mexicana“.
Ingrediente:
- o ceaşcă de orez
- ulei
- supă de pui
- un morcov tăiat în bucăţi mici
- o ceaşcă de mazăre
- un cartof
- două roşii potrivite,
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- sare