Pâinea prăjită îngraşă la fel de mult ca şi cea proaspătă. Ce diferenţe există între diferitele tipuri de pâine

Pâinea este o sursă importantă de calorii şi carbohidraţi. Excluderea ei din dietă este o alegere greşită, dau asigurări medicii nutriţionişti.
Când plănuim o dietă de slăbit, primul lucru la care ne gândim este să renunţăm la pâine. Cât de adecvată este însă o astfel de opţiune? Obţinută din făină de grâu, albă sau neagră, numărul de calorii şi cantitatea de carbohidraţi nu diferă semnificativ.
În schimb, în funcţie de făina folosită, cantităţile de fibre alimentare, vitamine şi minerale, precum şi indicele glicemi pot să varieze.
În sortimentele de pâine cu adaos de seminţe creşte numărul caloriilor prin creşeterea procentului de lipide, se arată în „Abecedarul de obezitate“, coordonat de prof. dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.