Păpădia te reface după o criză de bilă

papadie jpeg

Când greaţa, vărsăturile şi durerile te vlăguiesc, plantele cu efect de stimulare a secreţiei biliare şi de evacuare a bilei de un real ajutor în perioada de însănătoşire.

Din rădăcină de păpădie poţi face o infuzie pentru care ai nevoie de o linguriţă de plantă şi 200 ml de apă clocotită. După o infuzate de 30 de minute, bei ceaiul de-a lungul zilei,  împărţind infuzia în 4 doze. Un alt remediu este tinctura de păpădie. Din ea poţi să iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi, pe care o amesteci cu o jumătate de pahar cu apă.

Lavanda şi anghinarea alină durerile

Dacă suferi de colecistită, iar secreţia de bilă este evacuată cu greu, inflamaţia care apare îţi dă dureri ascuţite în partea dreaptă a abdomenului. Crampele de nesuportat pot şi calmate şi cu o cură de pulbere de lavandă. Levănţica reglează activitatea bilei şi-i creşte secreţia. Pulberea o poţi cumpără ca atare din magazinele cu produsele naturiste sau o prepari cu ajutorul unei râşniţe electrice. O păstrezi într-un recipient închis ermetic şi iei din ea o linguriţă de pulbere, de 3 ori pe zi, între mese.

Descoperă alte beneficii ale ceaiului de păpădie pe clicksanatate.ro.

Descoperă alte beneficii ale ceaiului de păpădie pe clicksanatate.ro.