Parizerul, aliment ce poate conţine peste 45 de E-uri. Iată cât de rău te poate îmbolnăvi produsul!

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 52 tipuri de parizer, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte conţinutul acestor produse şi potenţialele efecte asupra sănătăţii consumatorilor.
Au fost analizate sortimente de parizer fabricate/distribuite de către: Facos, Meda, Agricola, MegaFood-Com, Aldis, Reinert, DiaVist, Recunoştinţa Prodcom, Pick Ungaria, Ifantis, Perfect Poultry Slovenia, CrisTim, Zimbo Ungaria, Auchan, AIA Italia, Cora, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Perutnina Slovenia, Matache Măcelaru, Caroli, Goodies Meat Production, Rewe şi Arterimpex.
Ce conţine parizerul
Parizerul este un produs din familia mare a salamurilor, la rândul său parte a mezelurilor, un grup mai mare de produse din carne. Din punct de vedere al structurii, parizerul se înrudeşte larg cu toată gama de preparate din carne tocată (trase în membrane sau fără membrană – paté, haşé), relaţia cea mai apropiată având-o cu crenvurştii, care au aceeaşi structură foarte fină a compoziţiei, dar şi cu mortadela, bologna şi alte produse care sunt practic echivalente ale parizerului.