Pastrama sau cum păstrezi gustul delicios al cărnii în orice anotimp

pastrama feliata jpeg

Pastrama este un produs alimentar care se poate prepara din aproape orice fel de carne şi este modalitate perfectă de a păstra carnea.

Pastrama este carne conservată prin dezhidratare, adică eliminarea lichidului din conţinut prin uscare. Uica Mihai, un cunoscut bucătar din Banat, povesteşte că pastramele din magazine sunt departe de ceea ce îţi poţi prepara singur acasă: “Pastramele pe care le găsiţi în comerţ sunt făcături menite să golească buzunarul clientului şi au doar tangenţial legătură cu produsul cunoscut încă din vremea Babilonului“. Vă prezentăm mai jos una dintre reţetele explicate de Uica Mihai.

”Cea mai bună pastramă din lume este cea evreiască, făcută din carne de berbecuţ. Ea se uscă la vânt vreme de 40 de zile. Mirodeniile care se adaogă la pastramă, au în primul rând rolul de conservant, şi de-abia apoi cel de a da aromă. Eu îţi dau o reţetă generală pe care poţi să o aplici la orice tip de carne pentru conservare prin uscare:

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg