Pentru o digestie uşoară, mănâncă mai des murături!

tehnica oului muraturi, muraturi asortate jpeg

În sezonul rece mai ales, murăturile ar trebui să fie nelipsite din dieta de zi cu zi. Sunt bogate în probiotice, menţin sănătatea digestivă, dar acestea nu sunt singurele motive pentru care merită să desfaci un nou borcan de castraveţi sau gogoşari muraţi.

Probioticele din alimentele fermentate, cum sunt şi murăturile, refac flora intestinală, cresc imunitatea şi previn problemele digestive.

Favorizează asimilarea substanţelor nutritive

Un alt efect al consumului de alimente fermentate este o mai bună asimilare a vitaminelor şi mineralelor, precum calciul.

Ajută la sintetizarea de vitamine care previn problemele digestive şi ajută la absorbţia grăsimilor (complexul de vitamine B şi K), dar şi de acizi graşi omega-3, acid folic.

Ştiai că...

...probioticele menţin echilibrul pH-ului digestiv şi produc enzime digestive? Scad şi nivelul de bacterii dăunătoare, ceea ce duce la sporirea capacităţii corpului de a combate agenţii patogeni.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro