Plantele verzi te ajută să combaţi cataracta

spanac jpeg

Vitaminele conţinute de morcovi fac din aceştia unele dintre cele mai indicate alimente pentru protejarea vederii.  O veste bună este că nu sunt sigurele legume cu acest efect.

Studiile recente făcute în acest domeniu au scos în evidenţă faptul că toate alimentele cu un conţinut crescut de vitamina E (spanacul, broccoli, nucile, seminţele uleioase) reduc riscul de a face cataractă la bărâneţe.

Legumele şi fructele cu vitamina E, antioxidante

Împiedică sau întârzie oxidarea ţesuturilor de la nivelul ochilor. Cataracta poate fi favorizată şi de stres, soare sau poluare. Cataracta înseamnă opacifierea cristalinului (lentila ochiului). Vederea înceţoşată este principalul simptom. Se formează o pieliţă peste ochi, iar riscul de orbire este ridicat dacă nu se intervine chirurgical.

Această maladie se dezvoltă în special la persoanele în vârstă. Cu toate astea, cataracta poate fi prevenită printr-o dietă sănătoasă în care să regăsim din abundenţă legume şi fructe bogate în vitamina E (broccoli, spanac, cartofi dulci, kiwi), să nu uităm de cele 8 ore de somn.

Află ce legume mai previn cataracta pe clicksanatate.ro.

Află ce legume mai previn cataracta pe clicksanatate.ro.