Portocalele - sursa ta de vitamina C

portocale si suc shutterstock jpeg

La sfârşitul toamnei, începutul iernii, este sezonul portocalelor. Acestea sunt specifice zilelor mai reci, la fel ca şi mărul copt cu scorţişoară, datorită aromei pe care o au.

Portocalele sunt fructe cu o aromă îmbătătoare şi un gust delicios. Acestea sunt bogate în vitaminele A, B şi C, calciu, magneziu, potasiu, fosfor şi alte substanţe nutritive. În plus, fructul are mai mult de 170 de fitochimicale şi peste 60 de flavonoide cu efecte puternice antiinflamatorii şi antioxidante. Acestea ajută la combaterea bolillor, oferă nutriţie şi luptă împotriva efectelor de îmbătrânire.

Cele mai multe beneficii asupra sănătaţii ale acestui fruct au fost atribuite datorită conţinutului ridicat de vitamina C. Cercetătorii italieni au descoperit că dacă bei un pahar de suc de portocale beneficiezi de protecţie, mai mult decât dacă iei suplimente de vitamina C.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro