Porumbul fiert reglează tranzitul intestinal

porumb jpeg

Porumbul fiert sau copt, alături de pepenii verzi sau galbeni fac parte din plăcerile culinare ale verii, însă ştii de ce sunt benefice sănătăţii tale?

Porumbul este unul dintre produse cele mai bogate în acizi graşi nesaturaţi, acizi monosaturaţi, vitaminele A, B, C şi E, precum şi în săruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) antioxidanţi dar şi fibre.

antioxidanţi

Practic într-un singur ştiulete de porumb indiferent că este fiert sau copt se ascunde o veritabilă doză de sănătate. Mai ales că datorită concentraţiei mari de magneziu pe care o conţine, porumbul se transformă în aliatul principal în lupta împotriva îmbătrânirii organismului.

Te protejează de stres

O altă calitate a consumului constant de porumb este aceea că ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor, a inimii cât şi  la producerea de globule roşii.

Vitamina E din compoziţia lui îţi oferă protecţie împotriva artritei şi nu numai. Cu un singur porumb consumat zilnic contribui substanţial la reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiace şi la dezvoltărea celulelor canceroase.

Află ce beneficii mai are porumbul fiert pe clicksanatate.ro.

Află ce beneficii mai are porumbul fiert pe clicksanatate.ro.