Poveşti din Bucureştiul de altădată

7ARTs 158 jpeg

Mănăstirea Antim, vechiul Palat Domnesc, Grădina Dudeştilor, Dealul Filaret şi Dealul Spirii sunt locuri încărcate de istorie, unde nenumărate destine s-au întretăiat şi astfel au apărut poveştile care ne încântă auzul şi astăzi.

Toate poveştile din Bucureştiul de altă dată, când doamnele purtau pălării care mai de care mai elegante, iar lumea bună ieşea la plimbare în trăsură pe Calea Victoriei au fost strânse de Aurora Nicolau, cunoscută sub numele de Kera Caliţa, în cartea „ Tainica inimă a Bucurescilor“.

Volumul a fost lansată la târgul de carte Gaudeamus, iar petrecerea s-a ţinut în locanta Jariştea, care a păstrat nu doar aerul Bucureştiului de odinioară, ci şi bucatele. Curcanul îmbătat cu cognac şi umplut cu castane, purceluşul de lapte fript, rondelele de cârnaţi picanţi, aspicurile de legume, „obrăjorii“ de viţel la tavă, fructele, şerbeturile şi torturile au fost doar câteva dintre preparatele care au fost servite invitaţilor. Printre aceştia s-au numărat academicianul Răzvan Theodorescu şi Dan Silviu-Boerescu.