„Poveştile cu gust“ ale lui Mircea Radu

coperta 1 png

„Mâncărurile nu sunt doar pentru a potoli foamea, nu trezesc numai simţuri, ci şi amintiri“, aşa îşi începe Mircea Radu cartea recent lansată „Poveşti cu gust“, o carte de povestiri şi reţete de suflet. Omul de televiziune ne invită într-o nostalgică, dar şi delicioasă prin lumea bucatelor, dar şi a amintirilor. „Poveştile din această carte sunt legate de hrană, însă şi de viaţa mea, de ce mi s-a întâmplat aievea sau doar mi s-a părut. Multe dintre personagiile despre care vei citi au existat - unele încă trăiesc în mine...“

Mircea Radu revine în atenţia publicului într-o nouă ipostază şi se arată, în acelaşi timp, un priceput bucătar şi un adevărat narator. Cartea “Poveşti cu gust” ne dezvăluie un Mircea Radu aşa cum nu îl cunoaştem: mai degrabă sensibil şi care păstrează melancolia reţetelor tradiţionale româneşti şi a bucatelor copilăriei.

“Pentru că nu ştiu care îmi este prenumele, mulţi oameni îmi spun Mircearadu, pe care-l rostesc fără pauză, de parcă ar fi un singur nume ceva mai lung. Sunt născut în Bucureşti şi am copilărit în două cartiere rău famate pe-atunci, Colentina şi zona Gării de Nord, unde lumea era corectă, respectuoasă şi blândă. Am venit spre Centru ca să fac televiziune, radio, să scriu la ziare şi să joc în filme; mai toate îndeletniciri plăcute care ţin de azi pe mâine. Dincolo de televizor, eu sunt aici, în cartea asta pe care o ţii acum în mână.”

Aşa cum spune şi autorul, „Poveşti cu gust“ este o carte despre plăcerea de a sta la masă şi de a spune poveşti. „Este o carte despre mine şi, poate, despre tine“.

Cartea a apărut la editura Curtea Veche.

image