Prazul întăreşte sistemul imunitar

Deşi face parte din aceeaşi categorie cu usturoiul şi ceapa, prazul este considerat a fi un aliment cu multiple proprietăţi printre care şi afrodiziace.
Un aliment de la care poţi consuma atât frunzele cât şi tulpina, acesibil cu un gust asemănător cepei însă oarecum mai dulce, este extrem de util în perioadele stresate, când eşti răcit sau dacă te confrunţi cu diabetul.
Bogat în apă şi vitamina A, C, E, K, B îţi aduce şi un aport de minerale dintre care amintim fier, magneziu, calciu şi nu în ultimul rând potasiu.
Ideal pentru metabolismul hepatic
Frunzele verzi ale prazului sunt bogate în aminoacizi esenţiali care ajută la buna funcţionare mai ales a metabolismului hepatic, iar flavonoizii, ka,pferolil şi compuşii sulfuraţi ajută la prevenirea aterosclerozei deoarece îi conferă prazului proprietăţi antihipertensive, transformând prazul într-un protector al sistemului circulator.
Cosnumat seara la cină, prazul te va ajuta să dormi mai bine tocmai datorită kampferolului ce menţine nivelul de serotonină şi dopamină în parametri optimi, prevenind stresul.