Prima zi de Urban Grill Fest - juriul specializat a ales cel mai bun mic din retail-ul românesc

urban grill fest jpeg

S-a dat startul celui mai tare festival gastronomic multicultural, Urban Grill Fest, un eveniment care a adus împreună la Romexpo peste 20 de culturi gastronomice din ţări din toate colţurile lumii.

Joi, în prima zi a evenimentului, organizatorii au decis să testeze care este cel mai bun mic din retail-ul bucureştean, un concurs la care au fost testate patru categorii de mici: din carne de porc, carne de porc amestecată cu vită, vită şi oaie şi vită, porc şi oaie. Juriul a fost alcătuit din experţi într-ale bucătăriei precum Chef Toni, Chef  Bogdan Toader, vedete cunoscătoare şi iubitoare de mâncare bună, precum Cătălin Dezbrăcatu şi Tavi Colen, care vă aşteaptă în seara de vineri la un concert inedit, marca Tavi Colen Band.

Jurizarea s-a realizat în funcţie de aspectul micului înainte şi după preparare, consistenţă, miros şi gust. Conform experţilor, cel mai bine cotat mic din retail-ul bucureştean este pregătit de cei de la Selgros- mixul de porc şi vită, urmat de micul din carne de porc, pregatit de cei de la Comtim - marca proprie Cora din mixul de porc şi vită. Tot la această categorie a fost cotat şi micul marca Regis- Deduleşti, iar pe locul cinci din 19 au fost preparatele de la Aldis.

"Nu aş renunţa la magazinele dedicate, micii care se găsesc în supermarketuri sunt foarte slabi în comparaţie cu cei preparaţi în măcelării, în faţa ta”, a declarat Codruţ Keghes, pe numele de scenă Cătălin Dezbracatu. Nici artistul Tavi Colen nu a fost foarte încântat de micii din hypermarketurile din România: ”Prefer să ii prepar la mine acasă, ce se găseşte în hypermarketuri nici nu se compară cu ce poţi face cu mâna ta”, susţine artistul, care este de părere că media calităţii micilor jurizaţi a fost dinspre mediu spre slab. Cu toate astea, juraţii au plecat cu stomacul plin, după ce au gustat toate cele 19 tipuri de mici.

Cu stomacul plin au plecat şi vizitatorii evenimentului care s-au bucurat de specialităţi ungureşti, libaneze, japoneze, româneşti sau argentiniene. Şi dacă tot vorbim de Argentina, Excelenţa Sa, Ambasadorul Argentinei în România a vizitat festivalul nostru şi s-a oprit direct la standul românesc de unde a gustat grătarul aşa cum îl fac românii mai bine, şi a asigurat că duminică, în ultima zi a evenimentului, Amabasada Argentinei va realiza o demonstraţie specială de cum se pregăteşte celebra friptură argentiniană.

Muzica, atmosfera şi mâncarea bună au fost la ele acasă la Urban Grill Fest şi aşa va continua şi în zilele următoare. Pentru vineri şi sâmbătă organizatorii au pregătit un BBQ party la care va participa şi Iuliana Luciu împreună cu alte vedete, deci nu trebuie să îl ratezi! Festivalul se încheie duminică, 3 iunie.

mai multe detalii pe: www.urbangrillfest.ro sau www.facebook.com/urbangrillfest/

www.urbangrillfest.ro

www.facebook.com/urbangrillfest/