Produse din porc cu prea multe grăsimi

carne vaca vita jpeg

Nu puţine sunt miturile care au apărut de-a lungul timpului în ceea ce priveşte carnea de porc. Noi îţi spunem în rândurile de mai jos care sunt produsele din porc cu prea multe grăsimi, tocmai pentru a face alegerile optime când vine vorba de alimentaţia ta.

Produse din porc cu prea multe grăsimi: salamul

Nu este o noutate că multe dintre salamurile care se găsesc în comerţ conţin aditivi şi coloranţi alimentari, indiferent de sortimentul de carne din care sunt preparate.

Tocmai de aceea specialiştii ne sfătuiesc să citim cu atenţie eticheletele când vrem să punem salam în coşul de cumpărături.

Spre deosebire de alte sortimente, salamul de porc poate să conţină până la 50-60% şorici, până la 20% carne de calitate inferioară (anume ceea ce se poate prelucra de pe picioare, gât), condimente, aditivi (pentru a obţine un gust mai bun şi pentru prelungirea termenului de garanţie) şi doar un procent mai mic de carne de calitate superioară.

Important de ştiut că 100 de g de salam de porc poate să conţină între 300-450 de calorii, ceea ce reprezintă un aport semnificativ din caloriile pe care trebuie să le consumăm zilnic. Mai mare este şi cantitatea de grăsimi saturate (15-30 g în doar 100 g).

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro