Războiul caloriilor –Nesănătos vs. dietetic. Comparaţia care va schimba felul în care îţi vezi mâncarea

inghetata de vara jpeg

O ciocolată cu lapte îngraşă la fel de tare ca una dietetică? Ai fi crezut că alegerile alimentare sănătoase ar trebui să aibă mai multă grijă de silueta ta. O pasionată de fitness din Marea Britanie vrea să demonstreze contrariul. Eşti sau nu de acord cu ea?

Lucy Mountain, din Marea Britanie, vrea să transmită un mesaj important în lupta cu numărarea caloriilor. Ea a realizat o serie de comparaţii interesante între diverse tipuri de alimente.

O mână de migdale are acelaşi număr de calorii cu aceeaşi cantitate de jeleuri cu fructe.

Deşi migdalele au un conţinut nutritiv superior unor jeleuri cu fructe, din punct de vedere caloric ele nu diferă cu nimic.

image

Chipsuri cu sare sau cu legume?

Ai fi tentat să crezi că un produs pe bază de legume ar trebuie să aibă mai puţine calorii, însă lucrurile nu stau chiar aşa.

image

Apa simplă sau cu aromă de fructe?

Chiar şi simpla apă se poate transforma într-un inamic al siluetei, prin adăugarea unei arome de fructe.

image

Biscuiţi digestivi sau biscuiţi obişnuiţi?

Cu un conţinut mai mic de zahăr şi un aport proteic uşor mai ridicat, biscuiţii digestivi nu au totuşi cu mult mai puţine calorii decât cei obişnuiţi.

image

Îngheţata, o plăcere „vinovată“

Dacă eşti la dietă şi te preocupă numărul caloriilor din orice, citeşte cu atenţie etichetele de la raft. În funcţie de sortiment, îngheţata poate să îţi aducă câteva kilograme în plus pe nesimţite.

image

Ciocolata cu lapte sau varianta fără gluten, lapte ori grâu

O ciocolată sănătoasă poate fi varianta cea mai bună în cazul în care te confrunţi cu anumite intoleranţe însă din punct de vedere caloric poate depăşi chiar o ciocolată simplă cu lapte.

image

Pentru tine ce contează mai mult, caloriile unui produs alimentar sau valoarea lui nutritivă?

Sursa http://www.boredpanda.com

http://www.boredpanda.com