Reguli de alimentaţie pentru a nu te îngrăşa

reguli alimentatie jpeg

Într-o farfurie, legumele ar trebui să ocupe o jumătate din spaţiu, un sfert ar trebui să fie alimente care conţin proteine şi un sfert cele care conferă glucide cu absorbţie lentă. Acesta este doar unul dintre ponturile care te pot ajuta să scapi de kilogramele nedorite.

Când vorbim despre aceste glucide cu absorbţie lentă nu ne referim la biscuiţi, napolitane, ciocolată, băuturi carbogazoase, produse de patiserie. Acestea sunt glucide cu absorbţie rapidă de care trebuie să ne ferim, pentru că excesul lor se poate vedea „pe burtă”, adică nivelul circumferinţei abdominale.

Respectă proporţile Excesul de zahăr pe care-l consumăm prin dulciuri, orez alb, pâine, produse de patiserie, pizza se depozitează în zona abdomenului. În plus, acest exces începe să ne deregleze homeostazia internă, ne dorim să mâncăm din ce în ce mai mult şi apare fenomenul de binging – un consum excesiv sau compulsiv.

Din aceste motive, este important să respecţi proporţiile alimentelor din farfurie, să consumi alimente bogate în fibre (orez integral, pâine integrală, legume), fructe (pentru a înlocui glucidele cu absorbţie rapidă).

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro