Reţeta anticaniculă recomandată de celebrul bucătar Jamie Oliver: preparatul gustos care te ajută să treci mai uşor peste zilele toride
Salata de morcov copt şi avocado cu vinegretă din portocală şi lămâie este o reţetă în stil marocan, perfectă pentru zilele călduroase de vară, propusă de bucătarul Jamie Oliver. Amestecul de fructe, legume şi condimente reglează temperatura corpului ajutând organismul să facă faţă caniculei.
Ingrediente: 500 grame de morcovi 2 linguriţe rase de seminte de chimion 1 ardei iute roşu, mic, uscat şi zdrobit sare de mare 2 căţei de usturoi piper negru, proaspăt măcinat frunzele de la 4 fire de cimbru proaspăt oţet de vin roşu şi alb o portocală tăiată în două o lămâie tăiată pe jumătate 3 fructe de avocado coapte 150 ml de iaurt degresat 4 linguri de seminţe mixte, prăjite ulei de măsline 4 felii de pâine (preferabil ciabatta) 2 mâini de frunze de salată (treviso, rucola, radicchio, cavolo nero) 2 coşuleţe de creson (plantă aromatică)