Reţetă ca la bunica de papanaşi munteneşti. Cât se fierb preparatele delicioase ca să rămână întregi

papanasi jpeg

Cele mai bune deserturi se fac în casă. În Muntenia, mesele încărcate cu bunătăţi nu sunt perfecte dacă nu au şi „un dulce“ pe măsură. Reţeta delicioşilor papanaşi munteneşti nu este deloc sofisticată, însă trebuie urmaţi îndeaproape toţi paşii pentru ca desertul să iasă perfect.

Secretele preparatului simplu sunt dezvăluite în cartea despre gastronomie a celebrului Radu Anton Roman. Gazetarul îndrăgostit de bucătărie le învaţă pe gospodine cum să pregătească papanaşi delicioşi, aşa cum pregăteau femeile de la ţară, pe vremuri, în Muntenia. “Printre puţinele dulciuri ţărăneşti care se fac, adesea reuşit, şi la cârciumile din oraş, unul din numeroasele feluri de găluşti făcute după chipul şi asemănarea lumii noastre: rotundă, dar imperfect”, nota reputatul gastronom în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro