Reţetă ca la bunica de papanaşi munteneşti. Cât se fierb preparatele delicioase ca să rămână întregi

papanasi jpeg

Cele mai bune deserturi se fac în casă. În Muntenia, mesele încărcate cu bunătăţi nu sunt perfecte dacă nu au şi „un dulce“ pe măsură. Reţeta delicioşilor papanaşi munteneşti nu este deloc sofisticată, însă trebuie urmaţi îndeaproape toţi paşii pentru ca desertul să iasă perfect.

Secretele preparatului simplu sunt dezvăluite în cartea despre gastronomie a celebrului Radu Anton Roman. Gazetarul îndrăgostit de bucătărie le învaţă pe gospodine cum să pregătească papanaşi delicioşi, aşa cum pregăteau femeile de la ţară, pe vremuri, în Muntenia. “Printre puţinele dulciuri ţărăneşti care se fac, adesea reuşit, şi la cârciumile din oraş, unul din numeroasele feluri de găluşti făcute după chipul şi asemănarea lumii noastre: rotundă, dar imperfect”, nota reputatul gastronom în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg