Reţeta celui mai sănătos burger din lume: beneficiile celor 55 de ingrediente din care se prepară delicatesa

hamburger de post jpeg

Burgerii se numără printre cele mai consumate produse de fast-food din lume, deşi nu sunt o alegere alimentară tocmai sănătoasă. Însă un nutriţionist ambiţios a reuşit să prepare un burger din 55 de ingrediente, multe dintre ele din categoria superalimentelor, pentru a le oferi pofticioşilor o alternativă nu doar gustoasă, dar mai ales foarte sănătoasă.

Nutriţionista britanică Libby Limon, care este şi bucătar-şef, a reuşit să transforme un produs clasic de fast-food într-un preparat descris deja ca ”cel mai sănătos burger” din lume. Printre cele 55 de ingrediente se numără şi ceaiul verde, alegele marine, polenul de albine sau brânza din nuci caju, seminţele de quinoa, soia fermentată, ciupercile asiatice Shiitake, roşiile organice, pulpa de Acai (fruct exotic care face parte din rândul superalimentelor) sau usturoiul sălbatic.

O combinaţie destul de ciudată la prima vedere, dar gustoasă din punctul de vedere al celor care au testat combinaţia. Burgerul este plin de vitamine şi de nutrienţi care oferă organismului, printre altele, şi doza zilnică de vitamina A şi C, necesarul de fibre, dar şi porţia de cinci fructe şi legume recomandată. De asemenea, este bogat în vitamina B, magneziu şi zinc. Preparatul vine la pachet cu o garnitură de cartofi dulci portocalii şi mov, foarte bogaţi în antioxidanţi, conform ”Daily Mail”.

Află de AICI care sunt ingredientele celui mai bun burger.

Află de AICI care sunt ingredientele celui mai bun burger.