Reţeta naturală şi sănătoasă a unui pateu de post. Poate fi pregătit acasă foarte simplu

1366549307 8201pateu 20din 20ficatei 20de 20pui jpeg

Postul Crăciunului dă prilejul comercianţilor să vândă o serie de produse vegetale care în alte perioade nu au acelaşi succes.

ateul de post e unul dintre produsele vedetă în această perioadă. Specialiştii în alimentaţie spun că nu tot pateu pe care îl găsim în vitrinele magazinelor e neapărat şi sănătos, din cauza chimicalelor pe care le conţine.

Bucătarul bănăţean Uica Mihai are o reţetă de pateu de post care poate fi pregătită foarte simplu acasă.

”Dacă tot am luat-o pe calea bucatelor de post, nu atât din convingere, ci mai mult de gura lumii, am pornit să fac de bună-voie şi nesilit de nimeni o străchioară de pateu vegetal, impropriu spus pateu, că ăla te duce cu gândul la ficat, la slănină, la puţină carne macră, ci aşa, o pastetă care să aducă a pateu. Pentru asta trebui să căleşti un praz tăiat mărunt, împreună cu un ardei gras, în ulei de măsline. Pune să se opărească o pungă de soia granulată (200g.) cu jumătate de litru de supă de rădăcinoase şi lasă la înăbuşit şi umflat o jumătate de ceas.

Află de pe adevărul.ro cum se prepară pateul de post.

Află de pe adevărul.ro cum se prepară pateul de post.