Reţetă rapidă a „pâinii studentului“. Cum se prepară la foc automat checul cu fructe delicios după metode din vremea bunicii

Pâinea studentului sau checul cu fructe, cum i se mai spune, este un desert simplu de preparat pentru care e nevoie de aproximativ o oră şi jumătate cu tot cu coacere.
Reţeta pentru pâinea studentului are mai multe varinate. Cu trecerea anilor, gospodinele au preferat să adapteze reţeta originală pentru a scurta din timpul de preparare.
“Adevărul” propune reţeta originală aşa cum se găseşte în cartea de bucate a lui M. Sevastos, carte nelipsită din biblioteca gospodinelor din anii '50-'60.
Pâinea studentului
Ingrediente: • 3 ouă • 1/4 pahar unt topit • 1/4 pahar ulei • 1 pahar zahăr tos • făină cât cuprinde • 150 g nuci • 1/2 pahar stafide • ½ pahar smochine • 100 g rahat roşu şi verde • 50 g migdale • Fructe confiate sau o lingură de dulceaţă de fructe de pădure • coaja rasă de la 1 lămîie • un praf de vanilie • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu • un praf de copt