Reţete cu ciuperci: în aluat, în coniac şi umplute cu brânză

mancare de ciuperci jpeg

Ciupercilor li se mai spune şi „carnea” lumii vegetale şi sunt recomandate şi datorită proprietăţilor nutritive numeroase. Nutriţioniştii recomandă să introduce pe lista de mâncăruri măcar săptămânale şi câteva reţete cu ciuperci.

Conţin proteine şi fibre şi au puţine calorii. Sunt bogate în vitamina B, acid pantotenic, vitamina C şi D. Se mai spune că au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău din sânge şi să-l crească pe cel bun, protejând astfel inima şi tensiunea arterială. Iată câteva reţete cu ciuperci care se fac în mai puţin de o oră. Reţete cu ciuperci. În aluat. Pentru prepararea acestei reţete aveţi nevoie de 1 kilogram de ciuperci întregi, cu pălărie mare, 100 grame făină, 200 ml lapte, 1 ou, 15 ml rom, piper, sare şi 300 ml de ulei. Pălăriile ciupercilor, fără codiţe, se spală şi pun la scurs. Se sărează şi pe pipereză puţin. Într-un castron se pun oul, 50 ml lapte, romul, 30 ml untdelemn şi sare, amestecându-se bine. Se adaugă făina, amestecându-se ca să nu apară cocoloaşe.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg