Reţete cu ciuperci: în aluat, în coniac şi umplute cu brânză

mancare de ciuperci jpeg

Ciupercilor li se mai spune şi „carnea” lumii vegetale şi sunt recomandate şi datorită proprietăţilor nutritive numeroase. Nutriţioniştii recomandă să introduce pe lista de mâncăruri măcar săptămânale şi câteva reţete cu ciuperci.

Conţin proteine şi fibre şi au puţine calorii. Sunt bogate în vitamina B, acid pantotenic, vitamina C şi D. Se mai spune că au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău din sânge şi să-l crească pe cel bun, protejând astfel inima şi tensiunea arterială. Iată câteva reţete cu ciuperci care se fac în mai puţin de o oră. Reţete cu ciuperci. În aluat. Pentru prepararea acestei reţete aveţi nevoie de 1 kilogram de ciuperci întregi, cu pălărie mare, 100 grame făină, 200 ml lapte, 1 ou, 15 ml rom, piper, sare şi 300 ml de ulei. Pălăriile ciupercilor, fără codiţe, se spală şi pun la scurs. Se sărează şi pe pipereză puţin. Într-un castron se pun oul, 50 ml lapte, romul, 30 ml untdelemn şi sare, amestecându-se bine. Se adaugă făina, amestecându-se ca să nu apară cocoloaşe.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro