Reţete de Paşte din Ardeal. Sarmale şi preparate cu miel

Mancare de miel cu cartofi jpeg

Zilele acestea se fac liste de bucate pentru sărbătorile pascale. În acest articol vă prezentăm trei reţete de Paşte din Ardeal, pe care puteţi să le încercaţi în acest an.

Reţete de Paşte din Ardeal. Sarmale ardeleneşti. Dacă doriţi să gătiţi de Paşte sarmale ardeleneşti, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 400 de grame de carne tocată de porc, 200 de grame de carne tocată de vită, 4 felii de şunculiţă afumată, o ceapă, o lingură de ulei, o ceaşcă de orez, 200 de mililitri de suc de roşii, sare, piper proaspăt măcinat, câteva boabe de piper, mărar proaspăt sau uscat, cimbru (opţional), o cană de zeamă de varză, 14-15 foi de varză murată, ardei iute sau boia de ardei. Carnea tocată trebuie amestecată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sarea şi piperul. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro