Reţete de Paşte din Banat. Trei mâncăruri delicioase pentru sărbători

sarmale orez morcovi jpeg

Reţete de Paşte din Banat. Ciorba de miel, sarmalele sau friptura de miel sunt preparate tradiţionale de Paşte, care ajung pe masa celor mai mulţi dintre români. Iată cum sunt gătite aceste mâncăruri tradiţionale din Banat.

Reţete de Paşte din Banat. Sărmăluţe bănăţene în foi de viţă. Pentru 8-10 porţii aveţi nevoie de 500 de grame de carne tocată de porc (sau amestec de porc cu vită), 50-60 de frunze de viţă tinere de la vârful lăstarilor, 3 linguri cu vârf de orez, un morcov, o ceapă mai mare, 200 de mililitri de bulion, o lingură de pastă de roşii (sau 3-4 roşii), o lingură de pastă de ardei roşu (sau un ardei roşu), o legătură de mărar şi pătrunjel, opţional câteva ciuperci sau un cub concentrat de ciuperci, un cub concentrat de costiţă afumată, sare, piper, o linguriţă de zahăr, cimbru, 2-3 foi de dafin, condimente pentru sarmale, o linguriţă de făină, 20 de mililitri de ulei de floarea soarelui.

Tocaţi ceapa mărunt, radeţi morcovul pe răzătoarea mică şi căliţi-le în ulei la foc mic, adaugaţi puţină apă ca să nu se ardă uleiul. După câteva minute, adăugaţi pasta de roşii şi de ardei (sau roşiile descojite şi tocate mărunt şi jumătate din ardeiul roşu tocat mărunt), cubul concentrat de costiţă afumat (opţional, ciupercile tocate sau cubul de ciuperci), orezul spălat.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro