Reţete de post din Ardeal şi Maramureş

ciorba cartofi bulion bors jpeg

Cei care nu mănâncă de frupt în această perioadă pot încerca câteva reţete de post din diverse regiuni ale ţării. Iată reţete de post din Ardeal şi din Maramureş.

Reţete de post din Ardeal. Borş ardelenesc de post. Pentru această reţetă de post trebuie doi dovlecei, o legătură de ceapă verde, 100 g mazăre, 1-2 frunze de varză, un ardei gras verde, un ardei gras roşu, un căţel de usturoi, doi morcovi, doi cartofi, o legătură de pătrunjel, borş, o legătură de leuştean verde, două linguri de ulei de măsline, o cană de suc de roşii, un praf de piper, două-trei fire de tarhon. Toate zarzavaturile şi legumele se curăţă şi se taie cubuleţe şi fideluţă. Se pune puţin ulei în oala de ciorbă şi se călesc uşor morcovul ras, dovleceii şi ceapa, după care se pun şi celelalte zarzavaturi să se înăbuşe bine.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro