Reţete de post din Oltenia

ciorba deasa legume praz jpeg

Dacă nu mâncaţi de frupt, trebuie să pregătiţi în bucătăria voastră şi câteva reţete de post din Oltenia. Iată ce puteţi încerca zilele viitoare:

Reţete de post din Oltenia. Ciorbă de praz acrită cu zeamă de varză. Este nevoie de două fire de praz, un păstârnac, 50 de grame de ţelină, un kg de cartofi, fidea, zeamă de varză, o cutie mică de roşii decojite, sare, un morcov şi pătrunjel verde.

Prepararea este destul de simplă. Prazul se taie rondele mici şi subţiri. Ţelina, păstârnacul, morcovul şi cartofii se taie cubuleţe. Prazul, ţelina, păstârnacul şi morcovul se pun la călit în 4 linguri de ulei. După ce s-au călit, se adaugă aproximativ trei litri de apă. Se lasă totul să fiarbă vreo 20 de minute, apoi se adaugă cartofii.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro