Reţetele speciale de plăcintă cu brânză şi mâncare cu mărar preparate de bucătarul care i-a gătit Regelui Mihai
Ducu Paraschiţa este un cunoscut bucătar din Craiova care a gătit pentru Regele Mihai, dar şi pentru preşedinţii României. Ne învaţă cum să pregătim două reţete olteneşti: mâncare de mărar şi plăcintă cu brânză.
Bucătarul Ducu Paraschiţa ne recomandă mâncarea de mărar, care este extrem de simplu de realizat şi este gata în aproximativ o oră. „Verdeţurile din această perioadă,ne asigură o adevărată porţie de sănătate în farfurie. Mâncarea de mărar este 100% oltenească pentru că face parte din aceeaşi gamă cu prazul. Este uşor de făcut şi este gata în aproximativ 50 de minute“, a spus bucătarul.
Mâncare de mărar: 4 porţii Ingrediente: - 600 de grame de mărar (20 chite)
- o jumătate de kilogram de ceapă uscată
- 200 de grame de morcovi
- 4 roşii proaspete
- 200 de grame de ustuori verde
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui