Salata care-ţi curăţă arterele

salata castravete jpeg

Hipertensiunea arterială e o boală insidioasă. Practic, sângele trebuie să treacă prin nişte artere care, între timp, din cauza modului nesănătos de viaţă, s-au strâmtat. 

Asta pune presiunea pe inimă şi pe artere, ceea ce duce, mai devreme sau mai târziu, la cardiopatii severe. Cu cât se strâmtează mai mult arterele, creşte şi presiunea sângelui, lucru care poate deveni fatal. Doar în SUA există 70 de milioane de bolnavi de inimă, adică mai mult de 40 la sută dintre adulţii cu vârste de peste 25 de ani. Factorii agravanţi sunt stresul, dieta săracă în fibre şi inactivitatea fizică.

Castravetele şi usturoiul fac o pereche excelentă în lupta împotriva bolilor de inimă

Vestea bună este însă că îţi poţi curăţa arterele consumând des o salată uşor de făcut, cu ingrediente la îndemână pe tot parcursul anului.  Este vorba de salata de castraveţi cu usturoi.

Castravetele e plin de apă, fibre, potasiu şi magneziu. Potasiul ajută la echilibrarea conţinutului de sodiu din celule, fibrele reglează tensiunea şi reduc colesterolul rău, previn instalarea diabetului de tip A şi te ajută să scazi în greutate. Usturoiul e un bun regulator al tensiunii arteriale, al hipertensiunii şi al colesterolului. Reduce fluxul de sânge din artere şi, prin asta, inhibă ateroscleroza.

Alicina, compusul activ al usturoiului foloseşte acelaşi mecanism pe care-l au medicamentele inhibitoare ale aterosclerozei. Usturoiul previne producerea agiotensinei II, un hormon care ajută la relaxarea vaselor de sânge. De asemenea, usturoiul e foarte bun în controlul colesterolului.

Îţi prezentăm o reţetă de salată, pe cât de bună la gust, pe atât de bună pentru sănătatea ta:

Salata de castraveţi cu usturoi

3 căţei de usturoi

 1 castravete

câteva linguri de apă

o jumătate de lingură de oţet de calitate

Află reţeta pe clickpentrufemei.ro

Află reţeta pe clickpentrufemei.ro