Salata la pungă, sursă de Salmonella şi E.coli

salata somon afumat jpeg

Salatele etichetate ca „gata de consum“ sunt foarte periculoase pentru sănătate, crescând riscul de infectare cu Salmonella şi E. Coli, arată datele unui studiu recent.

Cercetarea arată că salatele cu frunze verzi şi spanac sunt supuse unei colonizări cu bacterii, ce pot duce la intoxicaţie alimentară, cel mai frecvent cu Salmonella, E. coli şi Listeria. În 2014, salatele la pungă, contaminate cu Salmonella, au infectat mai mult de 100 de persoane în SUA, dintre care un sfert au fost spitalizate.

În luna februarie 2016, mai mult de 50 de persoane din Victoria, Australia au dezvoltat salmoneloză după ce au mânâncat salată ambalată, în timp ce în luna iulie 2016, 161 de persoane s-au îmbolnăvit şi doi au murit în Marea Britanie, dupa ce au consumat salată mixtă.

Află de pe clickpentrufemei. ro ce bacterii se pot găsi în salatele la pungă.

Află de pe clickpentrufemei. ro ce bacterii se pot găsi în salatele la pungă.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg