Salata la pungă, sursă de Salmonella şi E.coli

Salatele etichetate ca „gata de consum“ sunt foarte periculoase pentru sănătate, crescând riscul de infectare cu Salmonella şi E. Coli, arată datele unui studiu recent.
Cercetarea arată că salatele cu frunze verzi şi spanac sunt supuse unei colonizări cu bacterii, ce pot duce la intoxicaţie alimentară, cel mai frecvent cu Salmonella, E. coli şi Listeria. În 2014, salatele la pungă, contaminate cu Salmonella, au infectat mai mult de 100 de persoane în SUA, dintre care un sfert au fost spitalizate.
În luna februarie 2016, mai mult de 50 de persoane din Victoria, Australia au dezvoltat salmoneloză după ce au mânâncat salată ambalată, în timp ce în luna iulie 2016, 161 de persoane s-au îmbolnăvit şi doi au murit în Marea Britanie, dupa ce au consumat salată mixtă.
Află de pe clickpentrufemei. ro ce bacterii se pot găsi în salatele la pungă.
Află de pe clickpentrufemei. ro ce bacterii se pot găsi în salatele la pungă.